Covid-19

Wat zijn we blij dat we vanaf 1 juni de deur weer voor u mogen openzetten.

In de afgelopen tijd hebben we ons restaurant ingericht op het ‘nieuwe 1,5 meter standaard’. Dit brengt een aantal veranderingen met zich mee, zowel voor ons maar ook voor u als gast.

Wat kunt u van ons verwachten?

Zoals u gewend was:

  • heerlijke verse belegde pizza’s, lekkere pasta’s, salades en ovengerechten.
  • vriendelijke werknemers, die net als u ook moeten wennen aan de nieuwe situatie.
  • een heerlijk terras met uitzicht over de havenkom.

Wat is er veranderd:

  • In verband met de ruimte in ons restaurant, kunnen we minder gasten ontvangen dan voorheen. Om een ieder de mogelijkheid te geven om in veilige omgeving te kunnen dineren gaan we werken met 2 shifts:

Shift 1: 17:00/17:30 uur tot 19:15 uur 

Shift 2: 19:30/20:00 uur tot 21:30 uur

  • RESERVEREN  IS VERPLICHT EN KAN ALLEEN TELEFONISCH via telefoonnummer 0515 46 96 00 of bij geen gehoor via 06 41 41 81 79.
  • Reserveren geldt alleen voor ons restaurant. Tafels op ons terras worden toegewezen op het moment dat u onze zaak betreedt.
  • Tussen de beide shifts hebben we even tijd nodig stoelen, tafels en kaarten grondig te reinigen.

Controlevragen bij ontvangst

Bij ontvangst in het restaurant moet er verplicht een controlegesprek plaatsvinden. Als je een van de volgende vragen met ja moet beantwoorden, dan mogen restaurants je helaas geen toegang geven.

  • Heb je de afgelopen 24 uur één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?
  • Heb je op dit moment een huisgenoot of gezinslid met koorts of benauwdheidsklachten?
  • Heb je covid-19 gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 14 dagen vastgesteld?
  • Ben je in contact geweest met iemand die is gediagnostiseerd met of symptomen vertoont van covid-19 in de afgelopen 14 dagen?

Algemene richtlijnen voor gasten – vanaf 1 juni 12.00 uur

Bron: Rijksoverheid, laatste update: 20 mei 2020

  1. Iedereen houdt 1,5 meter afstand tot andere gasten en de medewerkers (uitzondering hierop vormen mensen die een gezamenlijke huishouding vormen en tweetallen. Vanaf drie personen wordt er gehandhaafd, daarom kunnen ook tweetallen die geen gezamenlijke huishouding vormen binnen 1,5 meter van elkaar zitten).
  2. Een maximum van 30 gasten (dus exclusief personeel).
  3. Gasten moeten reserveren.
  4. Op terrassen geldt geen maximum aantal personen. Wel moet iedereen aan een tafel zitten en 1,5 meter afstand tot elkaar houden (behalve mensen uit hetzelfde huishouden).
  5. In een checkgesprek vooraf tussen ondernemer en gast wordt ingeschat of een bezoek risico’s oplevert.
  6. Blijf thuis als je verkouden bent of griepklachten hebt.
  7. Het horecabedrijf kan gasten weigeren bij vermoeden van verkoudheid- en/of griepklachten.
  8. Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
  9. Was bij binnenkomst grondig je handen.
  10. Was na het toiletbezoek grondig je handen.
  11. Betaal contactloos (pin of mobiel).
  12. Online bestelde producten worden geleverd tot de voordeur, zonder fysiek contact.
  13. Wanneer je je niet houdt aan de 1,5m regels van het horecabedrijf en/of de geldende 1,5m regels van de overheid dan kan de toegang tot het horecabedrijf worden ontzegd. Schade die het horecabedrijf leidt door jouw handelen in strijd met die regels kan op jou worden verhaald.